Turbocursus Zwartsluis

Richtlijnen

We vinden het erg fijn dat je voor onze zwemschool hebt gekozen en heten je van harte welkom! Zwemschool Nemo is erkend lid van de branche organisatie NRZ. Dit betekent dat wij de richtlijnen volgen, welke landelijk zijn vastgesteld voor zwembaden en zwemscholen. Graag willen wij je informeren over een aantal belangrijke zaken.

Turbocursus

In een korte periode, waarbij de wekelijkse lesintensiteit hoger ligt, gaan we proberen om je kind het A-diploma te laten halen.

Je kind heeft twee- of driemaal per week les, elke les duurt 45 minuten. In onderstaand schema is dit uitgewerkt.

DagLocatieLesgever
WoensdagHotel Zwartewater
X
VrijdagHotel ZwartewaterX
ZaterdagDe Kragge
Y
ZondagDe KraggeZ

Het doel is om de kinderen de zwemvaardigheden die ze in het hotel leren en oefenen, te laten conditioneren in zwembad ‘De Kragge’. Het diplomazwemmen zal t.z.t. ook plaatsvinden in ‘De Kragge’.

Om de continuïteit te kunnen waarborgen, is het erg belangrijk dat je kind zoveel mogelijk lessen volgt. Uiteraard kan het een keer voorkomen dat je kind door omstandigheden een les mist, maar we stellen het op prijs, dat dit tot een minimum wordt beperkt.

De zwemlessen

Hotel Zwartewater:
Het is mogelijk om je kind 5 minuten voor aanvang van de zwemles om te kleden in de kleedruimtes bij het zwembad. De kinderen mogen daarna met hun ouder bij de kleedcabines wachten tot de instructeur de leerlingen op komt halen. Tijdens de zwemles kun je plaatnemen in het restaurant of in de wachtruimte bij de receptie.

De Kragge:
Het is mogelijk om je kind 5 minuten voor aanvang van de zwemles om te kleden in de kleedruimtes. Wij willen je vragen om geen kledingstukken in de kleine cabines achter te laten. Indien je gebruik maakt van de grote kleedruimtes, dan bepaalt de sekse van de ouder de kleedruimte. Kortom: een vader die met zijn kind meekomt, kleedt zijn kind in de herenruimte om. De kinderen mogen daarna met hun ouder in de kantine wachten tot een instructeur de leerlingen op komt halen, waarna zij bij de foto van hun lesgever gaan staan. Als de groep compleet is, dan starten we met de zwemles.
Tijdens de zwemlessen kun je in de kantine plaats nemen. Onze lessen duren 45 minuten.

Kijkmoment

Wij vinden het belangrijk dat de ouders betrokken zijn bij de zwemontwikkeling van hun kind. Tijdens het kijkmoment is het mogelijk om je kind in actie te zien en een indruk krijgen van zijn of haar vorderingen. Het kijkmoment vindt alleen in hotel Zwartewater bij toerbeurt plaats.

Tijdens elke zwemles gaat er een andere ouder mee de zwemzaal in. Het kan dan wenselijk zijn om leerlingen bij eventuele toiletgang te begeleiden.

Leerlingvolgsysteem ‘Zwemscore’

Zwemschool Nemo werkt met het leerlingvolgsysteem ‘Zwemscore’. Na de digitale inschrijving, heb je een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen. Hiermee kun je inloggen op de persoonlijke pagina van je kind. Lukt het inloggen niet? Stuur ons een mail, zodat wij een resetlink kunnen sturen.

Met dit systeem kun je samen met je kind de vorderingen volgen. Grappige (zelf te kiezen) smileys laten zien hoe ver je kind gevorderd is. De opbouw van het A-traject is als volgt.

Fase 1: Joepie! Ik begin met zwemles.
Fase 2: Door proberen, ga je leren.
Fase 3: Kijk eens wat ik al kan!
Fase 4: Ik houd het steeds langer vol!
Fase 5: De laatste stapjes naar diploma A.

Elke fase heeft 8 of 9 onderdelen die regelmatig door de lesgever worden gevolgd en ingevuld. Bij een maximale score volgen er muziek en ballonnen (succesmoment). Vervolgens gaat je kind door naar de volgende fase, in hetzelfde lesgroepje, op dezelfde tijd en bij dezelfde lesgever!
Het blijkt dat ‘Zwemscore’ een positieve bijdrage levert aan de motivatie van het kind. Mochten er persoonlijke gegevens veranderen, dan kun je dit zelf op de persoonlijke pagina van je kind wijzigen.

Oefenen

Wij raden aan om tijdens het zwemlestraject regelmatig met je kind te zwemmen. In het tasje zit een oefenpasje, waarmee je 5x gratis kunt oefenen tijdens de recreatieve uren in De Kragge.

Proefzwemmen

Aan het einde van het zwemlestraject krijgt je kind een ticket voor het proefzwemmen. Dit is een soort generale repetitie voor het diplomazwemmen. We gaan alle onderdelen voor het betreffende diploma nog een keer oefenen. Het proefzwemmen zal gedeeltelijk met kleren aan worden afgenomen. Als alle onderdelen voldoende zijn, mag je kind in de week na het proefzwemmen, meedoen aan het diplomazwemmen. Het proefzwemmen vindt plaats tijdens de normale zwemles, tenzij anders overlegd wordt.

Diplomazwemmen

Het diplomazwemmen is voor de kinderen (en ouders) een bijzonder, maar soms ook spannend moment. Wij vinden het leuk als er opa’s, oma’s, broers, zussen en/of andere belangstellenden meekomen, maar stellen het op prijs dat de kandidaten de onderdelen in alle rust kunnen uitvoeren.
Het proef- en diplomazwemmen vindt plaats in zwembad ‘De Kragge’ in Zwartsluis. Na het diplomazwemmen kan je kind gelijk door met de lessen voor het B- en C-diploma. Wij plaatsen de kinderen door, aanmelden hiervoor is niet nodig.

Betaling

Voor de betaling van de turbocursus, bieden wij 2 mogelijkheden. De keuze kun je kenbaar maken op het betalingsformulier dat tijdens de eerste zwemles wordt verstrekt. Na het invullen, kun je het formulier in de brievenbus op locatie deponeren.

Optie 1 - All-in pakket eenmalig betalen

TarievenKosten
Turbocursus A€ 635
A-pakket€ 635,-
B-pakket€ 165,-
A/B-pakket€ 770,-
B/C-pakket€ 386,-
C-pakket
€ 248,-
A/B/C-pakket
€ 965,-
Zwemvaardigheid I-pakket€ 248,-
Zwemvaardigheid II-pakket€ 193,-
Zwemvaardigheid III-pakket€ 193,-
Zwemvaardigheid I/II/III-pakket€ 550,-

Het bedrag van het betreffende traject, dient (binnen 14 dagen) in 1x overgemaakt te worden.

Optie 2 - All-in pakket turbocursus A in 3 termijnen overmaken

BedragOvermaken aan het begin van
€ 220,-
de eerste lesmaand
€ 220,-
de tweede lesmaand
€ 220,-de derde lesmaand

Een all-in pakket is inclusief:

 • Proefles, inschrijf- en diplomakosten.
 • Alle zwemlessen voor het betreffende diploma.
 • Diplomagarantie, ongeacht de duur van het traject.

Voorwaarden:

 • Voor beide mogelijkheden geldt, dat je het bedrag zelf overmaakt o.v.v. 'voor- en achternaam van je kind + turbocursus’. Vermeld bij termijnbetaling om welk termijn het gaat.
 • Wanneer je stopt met de zwemles, heb je in principe geen recht op restitutie van het reeds betaalde bedrag. Tenzij, in overleg met ons, anders is overeengekomen.

Vakanties en feestdagen

Tijdens de 3 bouwvakweken en tussen kerst en oud en nieuw wordt er geen les gegeven. Op eerste en tweede paasdag, eerste en tweede Pinksterdag en Koningsdag liggen wij stil.
Mochten er tussendoor wijzigingen in de planning ontstaan, dan informeren wij je vroegtijdig hierover.

Huisregels

In hotel Zwartewater en zwembad ‘De Kragge’ hanteren we een aantal huisregels, die we graag onder de aandacht willen brengen:

 • Leerlingen kleden zich om in de kleedcabines/kleedruimtes.
 • De entree, het restaurant/kantine en de kleed/doucheruimtes zijn toegankelijk.
 • Ouder(s) kunnen tijdens de les plaatsnemen in het restaurant van het hotel. In De Kragge kun je tijdens de les plaatsnemen in de kantine.
 • De zwemzaal alleen betreden met blauwe hoesjes om de schoenen.
 • Ouder(s) is/zijn zelf verantwoordelijk voor personen/kinderen die meegaan naar de zwemles. Voor eventuele schade aan eigendommen van het hotel/zwembad, wordt de ouder aansprakelijk gesteld.
 • Graag voor aanvang van de les, je kind laten toiletteren. Bij toiletgang leerling tijdens de zwemles, helpt de (hulp)ouder eventueel.
 • Gelieve tijdens dezwemles geen contact te zoeken met je kind.

Contact

Graag willen we de lijntjes met de ouders kort houden tijdens de turbocursus. Als blijkt dat uw kind toch langer dan 4 maanden nodig heeft, dan bespreken we dit met u op en zoeken we naar een passende oplossing. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Mochten er vragen, onduidelijkheden of mededelingen zijn, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen. Uiteraard is het ook mogelijk om uw vraag per mail te stellen.

Afmelden

Mocht je kind verhinderd zijn voor een zwemles, dan kun je een afmelding via ‘Zwemscore’ doen.

Bij afname van een all-in pakket worden er geen inhaallessen aangeboden. Wij willen je vragen om het aantal gemiste lessen tot een minimum te beperken i.v.m. de continuïteit.

Adres- en overige gegevens

Zwembad ‘Hotel Zwartewater’
De Vlakte 20
8064 PC Zwartsluis

Zwembad “De Kragge”:
Julianastraat 24a
8064 CD Zwartsluis

Kantoor Zwemschool Nemo:
Herman Buismanlaan 4
8064 BM Zwartsluis
Tel. Nr.: 038-4581992

Rekeningnummer:
NL17INGB0007271610 t.n.v. Zwemschool Nemo te Zwartsluis

Wij hopen op een succesvolle zwemtijd. Veel zwemplezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Team Nemo

Vanaf vier jaar Zeven dagen per week Minimale wachtlijsten

Wie kunnen we helpen? Wij staan
altijd voor je klaar